• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu

Prava i obaveze

 

MojKrojač je u vlasništu pravnog lica M TIM, Kraljice Natalije 68, PIB 107124265 Beograd, u daljem tekstu MojKrojač.

MojKrojač pruža svoje usluge u skladu za pravima i obavezama postavljenim u ovom pravilniku. Svaka upotreba ovog internet sajta, podrazumeva da se slažete sa našim pravilnikom kao Vašim pravima i obavezama.

MojKrojač zadržava pravo da revidira ovde postavljene uslove u svako vreme i svaka upotreba ovog internet sajta označava i prihvatanje svih prilagođavanja. 

Garancija kvaliteta

Zadovoljstvo kupaca je prvi prioritet našeg poslovanja, MojKrojač i njegovi zaposleni će uraditi sve aktivnosti sa ciljem da kupac bude zadovoljan proizvodom posebno košuljama po meri.

Naš trud se se posebno odnosi na process prilagođavanja košulje prilikom probe kao i bilo kakav postupak naknadne reklamacije posle ili u toku kupovine.

Garantujemo da ćemo Vam isporučuti košulju prema Vašim merama tela i prema Vašoj porudžbini.

Ukratko ćemo Vam objasniti process poručivanja, da bi formirali jasna očekivanja.

Proces poručivanja je takav da se prilikom prve posete klijenta, na bazi mera tela klijenta i njegovih želja, kreira radni nalog i formira porudžbina košulje po meri ili drugog proizvoda.

Prilikom formiranja porudžbine Klijent je informisan koji je okviran rok isporuke i kada može očekivati košulju na prvu probu. MojKrojač zadržava pravo manjih korekcija roka isporuke u slučaju nepredviđenih okolnosti u trajanju do 48h.

Prilikom prve probe u 80% slučajeva klijent odlazi zadovoljan sa prvom košuljom, od tog trenutka kroj klijenta je u našoj bazi i dalje porudžbine se rade na bazi tog kroja.

U slučaju da je potrebna bilo kakva korekcija tokom prve probe MojKrojač će zabeležiti sve sugestije klijenta kao nedostatke koje uoči, molimo Vas da prilikom probe podelite sa nama sve sugestije i utiske.

U slučaju da je potrebno raditi bilo kakve dodatne opravdane korekcije na zahtev klijenta MojKrojač i njegovi zaposleni će sa zadovoljstvom sprovesti sve zahtevano ili napraviti novu košulju za klijenta ukoliko nije moguće sprovesti zahtev na inicijalnoj košulji.

U slučaju da se radi o Online Porudžbini naša je obaveza da napravimo košulju u skladu sa primljenim merama.

Budite uvereni da ćemo e uložiti maksimalan napor da sprovedemo sve potrebne korekcije iako je odgovonost za poslate mere u potpunosti Vaša.

 

Cene i plaćanje

Proizvodi se plaćaju avansno prilikom potvrde porudžbine košulje po meri ili prilikom poručivanja ili preuzimanja drugih proizvoda.

Proizvode je moguće platiti i pouzećem, MojKrojač zadržava diskreciono pravo da prilikom svake Online ili telefonske uplate traži 100% avansnu uplatu ili deo avansne uplate.

Sve naše cene su izražene u dinarima za područje Srbije i svi porezi su uključeni u cenu.

Plaćanje se može izvršiti na dva načina i to pouzećem, prilikom dostave proizvoda i uplatom na tekući račun, sa navedenim brojem porudžbenice u pozivu na broj. Ukoliko se opredelite za drugu opciju plaćanja, tj. uplatom na tekući račun, imajte u vidu da porudžbina neće ući u proceduru proizvodnje do potvrde plaćanja. Ukoliko ne uplatite novac u roku od 3 dana, smatraćemo da ste odustali od kupovine.

MojKrojač zadržava sva prava promene cene proizvoda, ako je kupac poručio proizvod po jednoj ceni i sa tom cenom ga je primio na kućnu adresu, a nakon toga je cena snižena, kupac nema prava na naknadna potraživanja razlike u ceni.

Isporuka i troškovi isporuke

Poštarina u Srbiji je besplatna isključivo za poručene iznose preko 15.000 dinara, poštarinu za manje poručene iznose plaća kupac prema važečim cenovnicima kurirskih ili poštanskih službi. Poštarinu za inostranstvo plaća kupa

Koriščenje sajta

Svi delovi ovog internet sajta pripadaju MojKrojač. Svaka reprodukcija, distribucija, modifikacija, dekompilacija ili obrnuti inženjering bilo kog dela ovog internet sajta, bez dozvole MojKrojač je strogo zabranjena.

Ceo sadržaj ovog sajta, odnosno tekst, ikone, slike, grafike, audio, video i softver fajlovi su ekskluzivno vlasništvo MojKrojač i zaštićeni su zakonom o autorskim pravima.

Prilikom registrovanja na internet sajt, MojKrojač vam dodeljuje korisničko ime i šifru, kako biste koristili određene delove ovog sajta i vi ste odgovorni za zaštitu njihove poverljivosti. Ukoliko neko neovlašćeno koristi vaše podatke, molim vas da odmah obavestite MojKrojač.

Grafički materijali i slike

Fotografije gotovih košulja, materijala ili drugih proizvoda pokazuju kako izgleda naš proizvod, zadržavamo pravo da se slike proizvoda mogu neznatno razlikovati usled različitih podešavanja spectra boja na različitim ekranima.

Na grafičkim slikama korišćenim na interaktivnom modelu smo se potrudili da ilustrujemo vaš dizajn košulje što približnije možemo, ove grafičke slike su samo postavljene radi bolje vizuelizacije i košulje koje primite se mogu malo razlikovati od slika na interaktivnom modelu.

Mere i Materijal košulje 

Mere tela koje nam dostavite se tokom proizvodnje prilagođavaju prema odabranom stilu nošenja (strukirana, ravna ili proširena). Mere košulje koje nam dostavite se prilagođavaju, zbog skupljanja materijala.

Materijal na košuljama koje su pravljene od istog materijala, ali iz različitih rolni, se može razlikovati zbog varijacija u procesu tkanja i bojenja. Iz ovog razloga se dve košulje napravljene od istog materijala mogu malo razlikovati, pogotovu ako su naručene u različito vreme.

Ukoliko se mere ili dizajn vaše košulje ne slažu sa poručenim, mi ćemo vam napraviti novu košulju besplatno. Vi ste odgovorni za informacije koje nam, kao mušterija, pružate, mi smo odgovorni za proizvodnju košulje po merama i specifikaciji koju ste dostavili kao i kvalitet proizvoda koji dostavljamo. 

Dostava

Rok za dostavu proizvoda će Vam biti iskomuniciran nakon plasiranja porudžbine usmenim ili pismenim putem u skladu sa fizičkom raspoloživošću ili rokovima proizvodnje proizvoda.

Uslovi i postupak reklamacija

Uslovi i postupak reklamacije su u skladu sa Zakonom o uslovima za obavljanje prometa robe i Zakonom o zaštiti potrošača.

Isečak iz zakona o zaštiti potrošača

Prava kupaca kod kupovine putem interneta

Prava potrošača

  • Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je roba isporučena. Potrošač ovo pravo iskorišćava tako što popunjava i šalje trgovcu obrazac i odustanak od ugovora, kao i dostavljenu robu, i to čini o sopstvenom trošku (čl. 28. i 35. Zakona);

  • Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojavi nedostatak, proizvod ne funkcioniše, pokvari se itd., potrošač ima pravo da reklamira kupljenu robu, u roku od dve godine od dana kada mu je roba isporučena, i to po osnovu zakonske odgovornosti prodavca za saobraznost prodate robe. Ukoliko je za kupljeni proizvod dobio garanciju, potrošač ima pravo da robu reklamira u toku trajanja garantnog roka, npr. garancija na proizvod tri godine (član 56. Zakona);

  • Potrošač ima pravo da raskine ugovor ukoliko mu trgovac ne isporuči robu u ugovorenom roku, a potrošač je obavestio trgovca da je isporuka na određeni dan od suštinskog značaja za njega (na primer, potrošač naruči haljinu za predstojeću svečanost, koja je tačno određenog datuma, ali trgovac kasni sa dogovorenom isporukom). U slučaju raskida ugovora, trgovac je dužan da odmah, a najkasnije u roku od tri dana od dana raskida ugovora vrati potrošaču sav plaćeni iznos po osnovu ugovora (član 48. Zakona).

- Pravo potrošača da odustane od ugovora na daljinu -

Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Pravo na odustanak od ugovora na daljinu propisano je Zakonom.

Potrošač odustaje od kupovine tako što upućuje izjavu o odustanku trgovcu, koju može dati na propisanom obrascu za odustanak ili na drugi nedvosmislen način (potrošač sastavi izjavu samostalno).

Obrazac za odustanak propisan je Pravilnikom o obliku i sadržini obrasca za odustanak od ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

Važno je istaći da je Zakonom propisana obaveza trgovca da pre zaključenja ugovora potrošača obavesti o pravu na odustanak i postupku ostvarivanja ovog prava. Dakle, ova informacija mora biti jasno istaknuta na sajtu trgovca, tj. u internet prodavnici i to tako da potrošaču bude dostupna pre nego što se odluči da robu naruči. Nepoštovanje ove obaveze je prekršajno sankcionisano.

Ukoliko potrošač svoje pravo iskoristi i odustane od kupovine, smatra se da ugovor nije ni zaključen. Međutim, u tom slučaju potrošač ima obavezu da vrati/pošalje robu nazad trgovcu o svom trošku, a trgovac je dužan da izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača.

Ukazujemo da se kod ugovora o prodaji robe preko interneta, shodno članu 29. Zakona, rok od 14 dana računa od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik.

Kada pravo na odustanak od kupovine ne postoji?

MojKrojač će kao vrhunski servis svojih kupaca uraditi sve da otkloni eventualne nedostatke proizvoda koje je uradio po meri klijenta. Naša je politika da sprovodimo korekcije ili izradu novog proizvoda, bez dodatnih ikakvih troškova za kupca, ukoliko je ustanovljeno da nismo uspeli da odevni predmet napravimo ili korigujemo prema merama klijenta.

Za Košulje izrađene isključivo po meri i želji klijenta, obzirom da da je roba proizvedena „po meri“ odnosno prema posebnim zahtevima potrošača što se nedvosmisleno može zaključiti. Ne važi pravo odustanka kupovine klijenta koje se primenjuje u drugim slučajevima internet kupovine.

 

Prilikom reklamacije kupac je u obavezi: 

- da reklamaciju prijavi putem e-maila na office@mojkrojac.com,

- da se u e-mailu pozove na broj porudžbenice i datum kupovine koji je dobio u računu o kupovini,

- da iznese precizan opis reklamacije,

- da po potrebi priloži original račun koji je dobio prilikom kupovine.

Reklamacija može da se odnosi na bilo koje nezadovoljstvo klijenta kupljenim proizvodom, kao na primer:

- kada košulja nije sašivena po merama koje je kupac dostavio;

- kada po isporuci košulje, materijal od kog je sašivena košulja ima vidljiva fizička oštećenja;

- kada dostavljena košulja nije sašivena od materijala koji je kupac naručio i koji je potvrđen u porudžbenici;

- kada dostavljena košulja nije sašivena po dizajnu koji je kupac naručio i koji je potvrđen u poru džbenici,

- kada ostali dostavljeni proizvodi koji se nude na web sajtu MojKrojač nisu u skladu sa naručenim i kada po isporuci imaju vidljiva fizička oštećenja.

Kupac nema prava iz prethodnog stava ako je nedostatak na proizvodu nastao njegovom krivicom (na primer, nepravilne mere date od strane kupca, održavanje i pranje proizvoda koje nije u skladu sa uputstvom za održavanje i drugo). Zahtev se smatra osnovanim samo ako se nedostatak na proizvodu pojavio u toku pravilnog održavanja od strane kupca. Ako se utvrdi da je nedostatak nastao krivicom kupca usled nepravilne upotrebe proizvoda, ovakav zahtev se neće uvažiti.

MojKrojač revnosno i brzo odgovara na sve mailove i reklamacije klijenata, kako telefonske tako i pisanim putem, Vaše zadovoljstvo je naš prioritet i trudimo se da damo naš maksimum prilikom rešavanja svake reklamacije.

MojKrojač je u obavezi da potrošača obavesti o odluci donetoj po reklamaciji u najkraćem mogućem roku, a najviše u roku od sedam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan zahtev iz reklamacije ispuni u daljem roku od 15 dana.

 

Ako je reklamacija osnovana, zbog nedostatka na proizvodu, potrošač ima pravo na:

1. otklanjanje nedostatka na proizvodu,

2. zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod ili

3. povraćaj iznosa plaćenog za taj proizvod u visini maloprodajne cene tog proizvoda na dan kupovine.

Viša sila

MojKrojač nije odgovoran za ne izvršenje usluge ukoliko je ono rezultat uticaja više sile, tj., kada je sprečen da ispuni svoje ugovorne obaveze pod uticajem spoljnih sila van njegove kontrole . U slučaju više sile, ugovor se smatra prekinutim, bez prava klijenata i MojKrojač na kompenzaciju. Ovo znači da se plaćanje neće refundirati klijentima, niti da će se proizvodnja izvršiti. Pod višom silom smatramo terorizam, rat, zakonodavne promene koje utiču na rad, prirodne katastrofe, kao i sve druge situacije koje su van naše kontrole.

 

 

Nemate nalog? Registrujte se