• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Uskladite košulju i kravatu

Za usklađivanje dezenirane kravate i dezenirane košulje potrebno je malo više znanja nego za jednobojne kombinacije, ali ako uradite kako treba, postići ćete veoma soficticiran, stilizovan izgled.

 

Evo kratkog uputstva za usklađivanje košulje i kravate. Neka Vam kao vodič posluže izložene kombinacije u radnjama i izlozima. Zapazite košulje i kravate koje nose ljudi u medijima i u vašem poslovnom okruženju.

 

Neka košulja i kravata uvek imaju bar jednu istu boju. Boje na kravati treba da budu tamnije od onih na košulji.

 

Ne pokušavajte da uskladite šare iste vrste ili veličine. Na primer, uz košulju sa širokim prugama probajte da uskladite kravatu sa ponavljajućim sitnim tufnastim dezenom. Možete upotpuniti štraftastu košulju kravatom na štrafte ali ponavljamo, promenite njihovu veličinu: košulja na tanke prugice dobro će se složiti sa kravatom širokih pruga.

 

Izraziti dezeni slagaće se dobro sa mirnijim, npr., upadljiva karirana košulja sa kravatom sa suptilno obojenim orijentalnim printom. Verujte sebi! Ako Vama izgleda dobro, izgledaće i drugima, a ako niste sigurni, potražite pomoć od iskusnog prodavca.

Nemate nalog? Registrujte se