• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Produžite vek trajanja vaše košulje

Ukoliko na pravi način održavate Vašu omiljenu košulju, ona može trajati godinama. Pročitajte naše savete kako biste produžili vek trajanja Vaše košulje. Ovo se odnosi na pamučne košulje. Košulje drugog kvaliteta mogu zahtevati drugačiji tretman. Prema tome, posvetite posebnu pažnju na uputstva za pranje.

 

Pre pranja: Otkopčajte svu dugmad, ispraznite džepove i izvadite fišbajne. Okrenite košulju naopačke. Pročitajte instrukcije za pranje.

 

Nakon pranja: Poželjno je pustiti košulju da se prirodno osuši, bez centrifuge. Lagano ispravite košulju držeći je za šavove i postavite je na vešalicu.

 

Peglanje:

 

1. Raširite kragnu ravno na dasku za peglanje. Peglajte unutrašnju stranu kragne (naličje kragne), od ivice kragne ka sredini, istovremeno ispravljajući gornje šavove.

 

2. Peglajte gornju stranu (lice kragne) na isti način.

 

3. Kod ojačanja na ledjima košulje prvo peglajte unutrašnju stranu, a zatim i spoljašnju.

 

4. Peglajte manžetne prvo iznutra, pa onda spolja.

 

5. Rukave peglajte na isti način.

 

6. Postavite zatvorenu (ne zakopčanu) košulju ravno na dasku i peglajte prvo bočne šavove, a zatim prednje delove košulje.

 

7. Okrenite košulju naopačke i peglajte leđa košulje.

 

Odlaganje: Okačite ili presavijte košulju nakon pranja i peglanja. Najbolje je da odložite košulju na vešalicu sa zakopčanim gornjim dugmetom na kragni. Ukoliko se košulja odlaže presavijena, onda zakopčajte svu dugmad.

 

Simboli za brigu o košulji: Na svim košuljama se nalaze etikete sa uputstvima za pranje.  Uvek pročitajte etiketu pre pranja ili peglanja Vaše garderobe.

 

Uputstvo za održavanje košulja koje se ne gužvaju (wrinkle free):

 

Košulje koje se ne gužvaju mapravljene su od 100% pamuka kome su tehnološkim procesom usavršena svojstva i prirodne osobine. Materijal ima savršeno gladak izgled, koji će zadržati i posle pranja ako pravilno postupate sa košuljom.

 

Lako peglanje je prirodan naziv za košulje koje se lako peglaju. One su takođe napravljene od 100% pamuka, koji je dodatno tretiran kako bi peglanje bilo olakšano. Poželjno je primeniti i instrukcije o blagoj centrifugi, ali je neophodno i malo peglanja kako biste postigli najbolje rezultate.

Nemate nalog? Registrujte se