• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Obucite se za poslovni intervju

Prvi utisak koji ostavite na potencijalnog poslodavca je najvažniji. Prvi utisak se bazira na tome kako izgledate i šta ste obukli. Zbog toga je veoma važno da se obučete odgovarajuće za intervju, čak i kada je poslovno okruženje neformalno. Ako želite da na razgovoru za posao ostavite ne dobar već sjajan utisak, nemojte se pojaviti u farmerkama i majici već u odelu, košulji i kravati i nemojte da žvaćete žvaku ili da razgovarate mobilnim telefonom!

 

Uputstvo za muškarce:

 

Muškarci se na poslovni intervju trebaju pojaviti u jednobojnom odelu teget ili tamno sive boje, košulji sa dugim rukavima (beloj ili nekoj drugoj boji u skladu sa odelom), kaišu i kravati, tamnim čarapama i klasičnim kožnim cipelama. Ograničite nakit i uredno se podšišajte. Takođe ne preterujte sa afteršejvom. Obavezno ponesite vaš portfolio i aktentašnu!

 

Uputstvo za žene:

 

Žene se kao i muškarci trebaju pojaviti u odelu teget, crne ili tamno sive boje, košulji odgovarajuće boje, klasičnim cipelama, sa diskretnim nakitom i urednom frizurom i noktima. Ukoliko oblačite suknju, ona mora biti dovoljno dugačka da možete opušteno sedeti. Stavite lagan parfem i neutralnu šminku i naravno, ne zaboravite vaš portfolio!

Nemate nalog? Registrujte se