• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Uskladite košulju, kravatu i odelo

Prvo odaberite kravatu! Većina modnih arbitara savetuju da prvo odaberete odelo koje želite da nosite, zatim košulju i na kraju kravatu. Međutim, mi imamo drugačije mišljenje. Kravata je najupadljiviji detalj u muškoj garderobi. Ceo kroj sakoa sa reverima i V izrezom na grudima, zapravo je predviđen da prikaže kravatu.

 

Odaberite kravatu prema Vašim planovima za taj dan i prema tome kako se osećate i kakav utisak želite da ostavite (kreativan,poslovan, elegantan). Zatim odaberite košulju i na kraju, odelo ili sako.

 

Prva stvar koju ćete morati da razjasnite je slaganje boja različitih delova odeće. Preporučujemo, ali ne kao nepomirljivo pravilo, da se jedna boja na kravati slaže sa osnovnom bojom Vaše košulje. Naravno, ovo ne važi ako ste odabrali košulju bele boje. Glavne boje kombinovane na košulji-kravati treba da su komplementarne sa osnovnom bojom odela ili sakoa. Evo nekih osnovnih smernica:

 

•  Siva, crna i teget boja odela se slažu sa belom, plavom, roze i žutom   osnovom na košulji i crvenom, plavom, pink, žutom, purpurnom i zlatni burgundac kravatom.

 

•  Braon odelo se slaže sa belom, žutom i drap osnovom na košulji i braon, rđa, zelenom, crvenom, narandžastom i zlatnom kravatom.

 

Još jednom, ovo su sugestije , a ne stroga pravila. Na primer, svetlo zelena kravata može da bude malo napadna u kombinaciji sa teget odelom. Međutim, ako ima plave detalje u dezenu biće efektna kombinacija.

 

Usklađivanje odela sa naglašenim dezenom sa dezeniranom košuljom i kravatom je malo preteško za one koji nisu dizajneri i modni stilisti. Ukoliko iz nekog razloga morate da nosite karirano odelo ili sportski sako, uskladite ga sa kravatom i košuljom. Na primer, držite se jednobojne košulje i neupadljivog dezena na kravati.

Nemate nalog? Registrujte se