• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Bespoke i Made to Measure – sličnosti i razlike

BESPOKE (napravljeno po meri) je Engleska reč koja znači da je odevni predmet napravljen po specifikaciji kupca (personalizovan ili krojen). Dok se izraz istorijski koristi samo za krojenu mušku odeću, danas se upotrebljava i za obuću, fini nakit i druge predmete, a podrazumevaju merenje i prilagođavanje.

 

Prepoznatljive tačke BESPOKE krojenja su: kupčeve ukupna kontrola oko izbora materijala, karakteristika i mera i način na koji će odevni predmet biti napravljen. Uopšteno, BESPOKE opisuje visok nivo kastomizacije i uključenosti krajnjeg korisnika u proizvodnju dobara.

 

MADE TO MEASURE (prilagođeno merama) se odnosi na odeću koja se pravi tako što se krojevi u standardnim veličinama prilagođavaju prema korisniku. Krojena odela su klasičan primer made-to-measure odevnih predmeta. Način na koji, ovako skrojen, odevni predmet pristaje korisniku je očekivano bolji od odevnih predmeta koji su spremni za nošenje (ready-to-wear), jer je odeća spremna za nošenje konstruisana prema proizvođačevoj definiciji mera prosečnog kupca, dok su made-to-measure predmeti konstruisani da pristaju svakom pojedinačnom klijentu.

 

Međutim, made-to-measure odevni predmeti zahtevaju znatno manje ljudskog rada i veština od BESPOKE odevnih predmeta, jer oni uvek uključuju određenu meru standardizacije tokom konstruktivnog i proizvodnog procesa, dok je BESPOKE odeća napravljena u potpunosti i od početka prema specifikaciji kupca. Zbog toga će made-to-measure odevni predmeti uvek biti skuplji od odeće spremne za nošenje, ali i jeftiniji od BESPOKE odevnih predmeta.

 

MojKrojac Vam nudi jedinstvenu mogućnost izrade košulja na našim prostorima kroz BESPOKE uslugu. Širok izbor materijala za sve prilike i svaku potrebu klijenta, raznovrsne mogućnosti dizajna, odabira detalja, krojenje i šivenje po meri klijenta i sveukupna personalizacija košulje, zadovoljiće i najistančanije ukuse i one najprobirljivije. Pozivamo Vas da probate naše košulje i uverite se u njihov vrhunski kvalitet.

Nemate nalog? Registrujte se