• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Biznis košulja

Ukoliko radite u velikoj firmi, banci, holdingu ili nekoj javnoj ustanovi, ili tražite posao, osim Vaše stručnosti, neophodno je da poznajete i kodeks oblačenja. Da biste se osećali ugodno i bili sigurni u sebe, najbolje je da pronađete i svoj stil košulje. Kako bismo vam olakšali izbor dajemo vam pregled i karakteristike osnovnih tipova biznis košulja.

 

Profesionalna Biznis košulja – klasična profesionalna košulja za osobe na visokim položajima u finansijama ili menadžmentu – bele je boje. Može se nositi u svim situacijama i nezaobilazan je deo garderobe. Međutim, Vaš profesionalni izgled neće izgubiti ni u slučaju da odaberete neku drugu boju – svetlo plavu, boju lavande, drap ili svetlo roze boju.

 

Kodeks oblačenja za žene je sličan onom za muškarce. Ipak, u slučaju izbora ženske odeće postoji daleko više mogućnosti. Profesionalna košulja za žene trebalo bi da je ravnih linija, bez nabora i dobro ispeglana. Bela košulja je nezamenljiva, a može biti upotpunjena ogrlicom i drugim dodacima. Kako imate na raspolaganju bezbroj kombinacija, košulja će vam kao poslovnoj ženi davati uvek novi, neponovljiv izgled.

 

Neformalna Biznis košulja - neformalni kodeks odnosi se uobičajeno na ljude koji obavljaju kancelarijske poslove, gde se košulja može nositi i bez kravate. U mnogim kompanijama se smatra da se posao može  daleko uspešnije obavljati ukoliko se primeni neformalniji način oblačenja. Ovaj stil podrazumeva dobro skrojeno odelo, upotpunjeno košuljom smirene boje i bez nabora. Košulje sa tankim prugama su sjajan izbor za ovakav način oblačenja. Mogu se odabrati i košulje čije su kragne pričvršćene dugmadima, ali one izgledaju daleko bolje na vitkim ili atletski građenim osobama.

 

Osnovno pravilo za žene u poslovnom neformalnom okruženju je suknja upotpunjena košuljom odgovarajuće nijanse i finim cipelama. Košulja bi trebalo uvek da bude svetlije nijanse od odela odnosno kostima. Možete odabrati i košulju u crvenoj, zelenoj ili nekoj drugoj jarkoj boji, koja će razbiti neutralnost, a široka kragna i dugmad iste boje mogu doprineti vašem veoma modernom izgledu.

 

Elegantna-Biznis košulja – Ako obavljate ozbiljan posao i imate visoku funkciju u firmi od Vas se očekuje i da ste uvek elegantno odeveni. Košulja koja je na Vama i sve one koje imate u rezervi, moraju biti posebno brižljivo dizajnirane i kreirane. Promenom košulje i u toku istog dana, možete potpuno izmeniti uobičajeni, svakodnevni izgled vašeg odela. Košulju treba nositi uvek zakopčanu. Ovo se odnosi kako na mlađu, tako i na stariju populaciju. Od posebnog značaja je izbor materijala, što može biti fino tkan pamuk ili svila, sa malim procentom poliestera koji onemogućava gužvanje, odnosno, održava finu liniju tokom celog dana ili noći.

 

Profesionalno elegantni izgled ženama daje duža košulja dugih rukava, koja se može nositi od popodnevnih do večernjih sati. Veoma su elegantne košulje sa sakrivenim kopčanjem, od finih tanjih materijala, umerenih boja.

Nemate nalog? Registrujte se