• Vaša torba
    Ukupno:
    Pogledaj torbu
Vrati se

Košulje za osobe niskog rasta

Nižim osobama su potrebne košulje sa drugačijim proporcijama od jednostavno smanjene standardne košulje. Košulje sa oznakama “S” ili “XS” nisu uvek odgovarajuće.

 

Ništa ne čini niske muškarce više neskladnim od predugih rukava koji vise ili košulja koje su preširoke u struku, pa deluju kao vreća. Ne dozvolite da izgledate kao da vas je košulja progutala.

 

Ako ste u prilici da kupite košulju šivenu po meri, uradite to. To je svakako isplativo ako vaše mere odstupaju od prosečnih.

 

Nekoliko saveta za niže muškarce:

 

Izaberite uzan tip okovratnika – niski muškarci najbolje izgledaju u uzanim, izduženim detaljima. Široke kragne sa udaljenim vrhovima skreću pogled na vaš vrat i čine da delujete zdepastije nego što zaista jeste. Uski okovratnici, čiji vrhovi idu na dole, izdužuju vaše lice, čak i figuru.

 

Ne postoji striktno pravilo, ali preporuka je da se izbegava kragna pričvršćena dugmadima – zaista nema potrebe za dodatnim detaljima, a dobra kragna sa oštrim ivicama čini Vas izduženijim, višim.

 

Ako nosite kravate, zapamtite da su uz uske kragne potrebni i uski čvorovi! Biće vam potrebne kravate od tankih materijala koje se ne gužvaju kada se preklope i ne prave glomazne čvorove.

 

Nosite košulje sa vertikalnim  dezenima - ovo je dobar savet za svaki komad garderobe kod nižih muškaraca, ali je naročito važan pri izboru košulje. Pruge jednake širine ili naizmenične trake u beloj i nekoj drugoj boji su jednostavne, elegantne, nosive u skoro svakoj prilici i fantastične za izduživanje Vaše figure.

 

Ne preporučuju se dezeni sa puno pruga različitih boja i širina – ovo može biti suviše zbunjujuće jer ističe grudni deo tela, što svakako figuru čini vizuelno nižom. Tanke, jednostavne pruge činiće Vaš izgled elegantnim, izduženim i vizuelno višim od stvarnog.

 

Izbegavajte nepotrebne detalje - košulja treba da bude jednostavna. Džep na grudima nije neophodan. Ukoliko ipak želite džepove, onda se preporučuje samo jedan, bez ukrasnih detalja, kopčanja ili vezenih monograma. Nikada ne nosite olovku zakačenu za džep – ovo deluje pomalo aljkavo na svakom muškarcu, a skreće i pažnju posmatrača, ne dajući mogućnost da se figura vizuelno izduži.

 

Košulju uvek nosite uvučenu - finalni savet za niže muškarce je da košulju uvek nose uvučenu. Opušteni krajevi košulje dramatično skraćuju noge. Čak i kada košulja ne pada mnogo niže od struka, gubi se linija koja deli telo na dva dela pa delujete nezgrapno.

Nemate nalog? Registrujte se